Voor mij was de harp liefde op het eerste gezicht, en nog steeds houd ik veel van het instrument. Vanwege de klank natuurlijk, maar ook omdat er niets tussen mij en de snaren zit: je hebt heel direct contact met je instrument. Lesgeven doe ik omdat ik graag anderen muziek wil laten maken, ze wil laten horen en voelen hoe je met muziek contact kunt maken en je kunt uiten. Het is prachtig om dat in je leerlingen terug te horen.

Al 25 jaar werk ik bij de muziekscholen van het Kunstenhuis in Zeist en Bilthoven. Wil je ook graag harp leren spelen? Dan kun je je daar aanmelden voor een cursus of een proefles. Wil je eerst meer informatie over de harp? Dan kun je me ook mailen.

In de lessen is er natuurlijk veel aandacht voor een goede opbouw van de techniek, maar vooral ook aan leren luisteren, samenspel en creativiteit. Voor beginners heb ik samen met mijn collega Judit Jamin een harp lesmethode ontwikkeld waarin al deze muzikale onderwerpen aan bod komen. Voor wie al iets verder is op de harp is er een heel breed repertoire aan muziek, voor alle niveaus en in verschillende stijlen. Je kan op de harp altijd muziek maken die voor jou interessant en uitdagend is, of gewoon heel fijn om te spelen.